پیاز دارای ترکیبات گوگردی‌، قند‌، کلسیم‌، املاح سدیم و پتاسیم‌، ید‌، سیلیس‌، آهن‌، فسفر و ویتامین‌های A.B.C می‌باشد‌. پیاز دارای اسانس مخصوصی می‌باشد که در اثر پختن از بین می‌رود‌.

پیاز از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و دارای خواص بسیاری است.

پیــاز به علت داشتن ویتامین‌های گروه Bآرام‌بخش است و به علت داشتن ویتامین‌ C اثر ضد التهابی دارد، همچنین مصرف پیاز برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی بسیار مفید است.سالمندان و میانسالان اگر روزانه نصف پیاز مصرف کنند، 20 تا 30 درصد کلسترول بد خونشان کاهش و کلسترول خوب خون آنها افزایش می‌یابد. پیــاز به علت ترکیبات گوگردی می‌تواند از ایجاد سلول‌هایی که با تغییر شکل خود موجب بروز سرطان می‌شوند، جلوگیری کند. پیاز برای رشد مـو، درمان یبوست، میگرن، چاقی، پروستات، بواسیر، یرقان و ورم گلو بسیار مفید است . پیـاز دارای خاصیت ضد التهابی است و می‌تواند نشانه‌های التهاب مانند درد، تورم، آرتروزها و دردهای نواحی مختلف را تسکین دهد

برای رفع دردهای عصبی شربت پیاز بهترین دارو است شربت پیاز به این صورت تهیه می‌شود‌:
۱۰۰ گرم پیاز خام را با ۴۰۰ گرم آب مخلوط کرده و بپزید تا له شود سپس ۴۰۰ گرم قند روی آن بریزید و بگذارید که جوش بزند تا قند حل شود سپس آن را صاف کنید و در یخچال قرار دهید‌. 

 برای رفع گاز معده از تنطور پیاز می‌توان استفاده کرد. مقادر مصرف آن ۱۰تا ۱۵قطره است که باید در آب حل کرده و مصرف نمود

 پیاز دارای انسولین گیاهی است و استفاده از آن قند خون را پائین می‌آورد‌. بیماران مبتلا به مرض قند باید حتماً هر روزه از آن استفاده کنید‌.

  اگر پیاز را له کنید و در زیر شکم شخصی که مبتلا به احتباس ادراری است قرار دهید ادرار را باز می‌کند‌.

پیاز نیم پز برای سوختگی‌ها نیز مؤثر است.

 پیاز خام محرک قلب است.

پیاز باکتری‌کش است.

پیاز تقویت‌کننده و نرم‌کننده سینه است. برای این منظور پیاز را آب پز کرده و بخورید.

پیاز سنگ کلیه را خرد می‌کند‌.

 پیاز پخته ملین است‌.

برای رفع خارش چشم چند قطره آب پیاز را در چشم بچکانید‌.

 برای درمان سنگینی گوش آب پیاز را در گوش بچکانید‌.

 ماسک پیاز روی صورت خون را به‌طرف صورت می‌کشاند و رنگ صورت را درخشان می‌کند‌.

پیاز چون گرم است برای کسانی‌که طبع گرم دارند مضر است و اسراف در خوردن آن موجب فراموشی و سردرد می‌شود‌.

پیاز لثه‌ها را محکم می‌کند‌.

پیاز کلسیم دارد دندان‌ها و استخوان‌ها را تقویت می‌کند و از نرمی استخوان جلوگیری می‌کند‌.

پیاز معالج عفونت‌های مجاری تنفسی از قبیل ورم گلو‌، برنشیت‌، گریپ و آسم می‌باشد‌.

برای رفع سموم بدن پیاز توصیه می‌شود‌.

برای آنکه پیاز زود هضم شود و آنهائی که معده حساس دارند بتوانند آ نرا بخورند و از خواص آن استفاده کنند باید موقع پختن پیاز مقداری شکر روی آن بریزید و این عمل هضم پیاز را آسان‌تر خواهد کرد‌.

برای درمان اسهال از پوست پیاز استفاده کنید بدین صورت که پوست پیاز را بشوئید و در مقداری آب به مدت ده دقیقه بجوشانید، سپس آن را در داخل دستمالی ریخته و فشار دهید تا شیره آن گرفته شود. بعدا این شیره را با شکر شیرین کنید و روزی چند فنجان از آن را بشوئید تا اسهال کاملاً از بین برود.

اگر پشه یا زنبور شما را گزید فوراً یک پیاز را بریده و روی محل گزیدگی بگذارید درد و خارش فوراً ساکت می‌شود‌.

پیاز ترشی را برای از بین بردن یرقان و تقویت معده و روده و زیاد شدن اشتها مصرف می‌کنند‌.

اگر از بوی پیاز ناراحت می‌شوید می‌توانید بعد از خوردن پیاز برای رفع بوی آن باقلا پخته و یا گردوی پخته و یا نان سوخته بخورید‌.

 تخم پیاز گرم و خشک است و برای ازدیاد نیروی جنسی مصرف می‌شود‌.

اگز از تخم پیاز پمادی درست کنید و روی سر ببندید از ریختن مو جلوگیری می‌کند‌.

حتماً شنیده‌اید که در قدیم برای اینکه کسی از اسرار علمی سر درنیاورد آنها را با مرکب نامرئی می‌نوشتند و مرکب نامرئی چیزی غیر از آب پیاز نیست‌.

در خاتمه برای اینکه بوی پیاز شما را ناراحت نکند و اشک از چشمان شما جاری نشود می‌توانید پیاز را زیر آب شیر پوست بگیرید یا اینکه پیاز را در داخل ظرف بزرگ آب قرار دهید و در آب آن را پوست بکنید‌.

پیاز خام فعالیت معده را زیاد می‌کند و در نتیجه ترشح اسید کلریدریک را تشدید می‌کند‌. بنابراین کسانی‌که ناراحتی معده دارند ممکن است سوزش و درد در معده خود حس کنند‌. این‌گونه اشخاص باید پیاز پخته مصرف کنند که ترشحات دستگاه هاضمه را منظم کرده اشتها را زیاد و دل درد و نفخ معده را درمان می‌کند‌.

 

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است. 



تاريخ : جمعه ۱۳٩٢/۳/۳۱ | ۱۱:۳٠ ‎ب.ظ | نویسنده : الی... | نظرات ()

  • اتومبیل زندگی
  • فروش لینک
  • کارت شارژ همراه اول